Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig økonom søges til De Økonomiske Råds sekretariat

De Økonomiske Råd

Horsens, Østjylland

Indrykket
17-10-2019

Del dette job

Kontakt
De Økonomiske Råd
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens
Kontakt
 
8700 Horsens
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-10-2019
Udløber
11-11-2019
Kviknummer
LJA-76570609
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Økonomi

De Økonomiske Råds sekretariat søger en dygtig og engageret økonom med interesse for samfundsøkonomiske analyser. Vi søger en økonom, der har særlig interesse for at arbejde med konjunkturanalyse og vurderinger af den økonomiske politik, herunder brug af makroøkonomiske modeller. 

Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring på dette område, men vi forventer, at du har interesse og lyst til at lære. 

Ansættelse i De Økonomiske Råds sekretariat giver mulighed for at arbejde tæt sammen med nogle af landets dygtigste økonomer i form af kolleger i sekretariatet og formandskabet for De Økonomiske Råd – også kendt som de økonomiske vismænd. Arbejdet giver en unik mulighed for at anvende økonomisk teori og metode til analyser, som kan danne grundlag for vurderinger af den økonomiske politik.

Du kommer med en solid faglig ballast og brænder for samfundsøkonomiske analyser. Du har et ønske om at lære nyt og har noget at bidrage med 

Sekretariatets mission er at skabe det faglige grundlag for vismændenes anbefalinger i Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd samt til rollerne som finanspolitisk vagthund og produk­tivitetsråd. Sekretariatet skal, for at kunne løfte disse opgaver, besidde en bred fagøkonomisk viden om anvendt og teoretisk økonomi samt have stærke kompetencer inden for empiriske analyser og modelanvendelse.

Sekretariatet arbejder ud fra en vision om at levere analyser af højeste faglige kvalitet, så vismændene har de bedste vilkår for at yde uafhængig rådgivning til de økonomiske beslutningstagere i Danmark. Analyserne skal være veldokumenterede og formidlingen klar.

Sekretariatets opgaver
Sekretariatets centrale opgave er at gennemføre og formidle de analyser, der ligger bag De Økonomiske Råds formandskabs rapporter og deltagelse i den offentlige debat. Sekretariatet har også ansvaret for den løbende udvikling, dokumentation og vedligeholdelse af modeller, metoder og data, der anvendes i analyserne.

Arbejdet er typisk organiseret i projektgrupper, der består af 2-4 medarbejdere. Projektgrupperne er ansvarlige for fremdriften af projekter og analyser, men modtager løbende faglig og formidlings­mæssig sparring fra kolleger i sekretariatet, chefer og formandskabet.

Kvalifikationer
Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi (polit., oecon., scient.oecon eller lignende) – eller du forventer snart at færdiggøre uddannelsen. Udover interesse for og gerne erfaring fra studiet eller arbejde indenfor de nævnte arbejdsområder har du: 

    • Stærke økonomfaglige kvalifikationer, herunder god indsigt i økonomisk teori og empiriske metoder
    • Stærke kommunikationsevner – mundtligt såvel som skriftligt
    • Evne til at arbejde selvstændigt, såvel som sammen med andre

Løn og ansættelse
Vi tilbyder gode faglige udviklingsmuligheder i et tæt sam­spil med kolleger og vismænd. Vi har et godt arbejdsklima og en arbejdsplads, vi er stolte af. 

Du vil blive ansat i henhold til overenskomsten for akademikere i staten. Som relativt nyuddannet vil du blive ansat som fuldmægtig.

Tjenestestedet er Horsens. Vi forestiller os, at du starter 1. december 2019 eller efter aftale.

Alle kvalificerede ansø­gere opfordres til at søge uanset køn, alder og etnisk bag­grund.

Yderligere oplysninger

Henvendelse om stillingen og arbejdet i De Økonomiske Råds sekretariat kan rettes til direktør John Smidt, tlf. 6185 2041 eller tillids­repræsen­tant Dorte Grinderslev, tlf. 6137 8525.

Din ansøgning skal sendes til: ansoegning@dors.dk senest mandag den 11. november kl. 12:00. Vedlæg CV, eksamensbevis, karakterudskrifter og eventuel anden doku­mentation. Angiv gerne, hvor du er blevet opmærksom på stillingsopslaget.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i løbet af november måned.

De Økonomiske Råds sekretariat
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens
www.dors.dk

Ansøg nu
Job i virksomheden

Del dette job

Virksomhedsinformation
De Økonomiske Råd
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens
Kontaktperson
 
Adresse
8700 Horsens
Danmark
Praktisk information
Oprettet
17-10-2019
Udløber
11-11-2019
Kviknummer
LJA-76570609
Jobtype
Fuldtid
Fag
Økonomi
Beliggenhed