Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Projektleder til strategisk og analytisk arbejde med bæredygtighed i regionens drift.

Region Midtjylland

Viborg, Midtjylland

Indrykket
08-01-2021

Del dette job

Kontakt
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg
Kontakt
 
8800 Viborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-01-2021
Udløber
18-02-2021
Kviknummer
LJA-81560124
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kontor og administration, Økonomi, Offentlig, Ledelse

Vi søger en engageret medarbejder der kan lede arbejdet med at komme i mål med bæredygtighed i den regionale drift. En medarbejder der kan drive forandringsledelse i en stor organisation.

I Region Midtjylland er der igangsat initiativer, der skal nedbringe regionens forbrug af ressourcer i driften og derigennem også nedbringe udledningen af CO2. Arbejdet har en stor strategisk betydning og væsentlig politisk bevågenhed og interesse. Der arbejdes ud fra fire spor med hver sin målsætning: Cirkulær økonomi, energi, mobilitet og social ansvarlighed. Den konkrete implementering og forandring foregår på de respektive driftsenheder, mens at den administrative del og forankring sker i et sekretariat for bæredygtighed forankret i Regional Udvikling. Medarbejderen placeres i sekretariat for bæredygtighed og skal lede arbejdet herfra.

Fra sekretariatet monitoreres at målene i strategien nås og der udarbejdes forslag til initiativer til beslutning i styregrupper, ledelsen, politisk eller lignende. Med sekretariat sikres en understøttelse af at konkrete beslutninger føres ud i organisationen, at effekterne måles og evt. korrigerende handlinger gennemføres.

Arbejdet i sekretariatet drejer sig dermed primært om at sikre at regionen kommer i mål med de politisk vedtagne målsætninger på bæredygtighedsområdet. Dette gøres ud fra handleplaner, der definerer hvad der skal igangsættes med baggrund i analytisk baggrundsviden. Det er derfor vigtigt at kandidaten har en god analytisk forståelse af bl.a. energi- og ressourcedata og kan omsætte disse til strategiske tiltag. I det hele taget er kompetencen om at omsætte og gå fra analyser og dykke ned i dem til strategiske tiltag en vigtig kompetence. Mundtlig og skriftlig kommunikation af teknisk stof til forståelige tiltag er derfor en fordel.

Den nye medarbejder skal dermed varetage ledelse af det strategisk og opfølgende arbejde med bæredygtighed i regionen. Der ligger heri et tæt samarbejde med Center for Bæredygtige Hospitaler (enhed til implementering af mål indenfor Cirkulær Økonomi) og nedsatte arbejds- og styregrupper i den regionale drift. Flere initiativer vil fremadrettet implementeres bredt i hele organisationen gennem sikker kommunikation støttet af regionens kommunikationsafdeling.

Den nye medarbejder bliver endvidere en del af et regionalt politisk system. Beslutningsgangene indeholder derfor også arbejde med administrativ praksis, som at skrive dagsordener, referater mm. Erfaring med dette er derfor en fordel i den nye stilling.

Du vil blive ansat i Team Bæredygtighed og Grøn omstilling med 10 medarbejdere, hvor vi bl.a. arbejder med cirkulær økonomi, data og analyse samt strategisk klima- og energiplanlægning. Teamet arbejder både internt i regionen og eksternt i brede nationale og internationale partnerskaber på tværs af sektorer. Sekretariatet er en mindre enhed i teamet, hvortil der dynamisk tilknyttes medarbejdere efter behov. Kun i fællesskab kan vi lykkes med at nå målsætningerne for CO2-reduktion.

Dine daglige opgaver vil blandt andet omfatte:

 • I samarbejde med kollegaer udarbejdelse af strategisk planlægning for organisationen.
 • Gennem solid dataforståelse og analyser udvikle de strategiske retninger i handle og implementeringsplaner.
 • Medvirke til udarbejdelse af klima-, miljø- og ressourceregnskaber for den regionale drift- særligt den skriftlige del.
 • Opfølgning på målsætninger og udarbejdelse af planer og oplæg.
 • Facilitering af møder mellem arbejdsgrupper.
 • Sparre med driftsmedarbejdere om opfølgende tiltag
 • Betjening af styregrupper til opfølgning på fremdrift ift. strategiske mål, herunder administration.

Vi forventer, at du:
 • Kan drive forandringsledelse og kan lede op og ned i organisationen.
 • Er en stærk formidler og samlende figur.
 • Har erfaring med at drive og lede projekter.
 • Arbejder systematisk og er fagligt kompetent inden for strategisk klima-, miljø- og ressourcearbejde, herunder en god forståelse for mekanismer der mindsker CO2-udledning.
 • Er helhedsorienteret i din løsning af problemstillinger.
 • Også trives med den administrative del af jobbet som fx projektadministration og afrapportering.
 • Har en relevant akademisk uddannelse.
 • Og ikke mindst har gåpåmod og godt humør.
 Hvem er vi?Regional Udvikling er en del af Region Midtjylland. Du kommer til at indgå i Kontoret for Klima, Ressourcer og Grøn Omstilling med ca. 30 engagerede kollegaer, hvor vi foruden bæredygtighed og grøn omstilling arbejder med råstofplanlægning, vandområdet, klimatilpasning og digitalisering. Regionen er en politisk ledet organisation, hvor vores opgave er at omsætte Regionrådets mål til praksis. Vi indgår løbende i forskellige EU-støttede aktiviteter og sætter en ære i at arbejde tværfagligt både nationalt og internationalt.

Ansættelsesvilkår
Stillingen som projektleder er en fast stilling på fuld tid. Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst. Tjenestestedet er Regionshuset i Viborg.
Ansættelsessamtaler vil finde sted tirsdag den 23. februar 2021.
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.


 

Ansøg nu
Lignende job

TeamVikaren.dk, Århus ApS, Horsens Afdeling

Del dette job

Virksomhedsinformation
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg
Kontaktperson
 
Adresse
8800 Viborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-01-2021
Udløber
18-02-2021
Kviknummer
LJA-81560124
Jobtype
Fuldtid
Fag
Kontor og administration, Økonomi, Offentlig, Ledelse
Beliggenhed