Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skolechef til en af Danmarks store vækstkommuner

Silkeborg Kommune

Silkeborg, Midtjylland

Indrykket
04-10-2019

Del dette job

Kontakt
Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg
Kontakt
Hanne Ahrens
Tlf
23612047
8600 Silkeborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
04-10-2019
Udløber
02-12-2019
Kviknummer
330099970
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Offentlig
Stillingsbetegnelse
Chef
Koncernchef
Afdelingschef, offentlig administration
Erfaringer - I højere grad
Kommunalt arbejde
Sprog
Dansk Læse/ tale


Vil du være chef for Skoleafdelingen i et af Danmarks mest attraktive områder? I en af Danmarks helt store vækstkommuner? I en kommune, der i disse år investerer massivt i byudvikling, bosætning og infrastruktur? I en kommune, der har ambitionen om at være hele Danmarks Outdoor Hovedstad?

 

Så er chancen der nu, da Silkeborg Kommune søger en ny chef for Skoleområdet. En chef der samtidig bliver medlem af kommunens koncernledelse.

 

Silkeborg Kommune er Danmarks 10. største kommune. Vi ligger midt i den smukkeste natur og har et sprudlende kulturliv, velfungerende by- og landsbysamfund og dynamiske erhvervsområder. Vi er et fællesskab med over 93.000 aktive borgere og en ambition om at være 100.000 borgere i 2025.

 

Vi ønsker at skabe udvikling i kommunen i fællesskab med borgere og virksomheder. Vi indgår i en lang række samarbejder med både lokale og regionale aktører, og vi er en aktiv del af Den Østjyske Millionby med Aarhus som centrum (Business Region Aarhus).

 

Med vores smukke natur og udnævnelsen til årets friluftskommune er vi hele Danmarks Outdoor Hovedstad. Øget bevægelse, sundhed og livskvalitet for alle, er en integreret del af vores friluftsstrategi og masterplan for udviklingen af Danmarks Outdoor Hovedstad, og et væsentligt element i vores udviklingsstrategi.

 

Vi søger en chef der med sin store indsigt i velfærdsudfordringerne, vil stå i spidsen for en fortsat udvikling af Skoleområdet og sikre, at en markant vækst i børnetallet i de kommende år bliver understøttet af Skoleafdelingens tilbud på såvel almen som det specialiserede område. En central tilgang i Silkeborg Kommune er, at det sker ved samarbejde med politikere og ved inddragelse af medarbejdere og borgere og i et helhedsorienteret og tæt samarbejde med Silkeborg Kommunes øvrige afdelinger.

 

Som Skolechef er du en del af koncernledelsen, som består af direktionen og cheferne for kommunens ti afdelinger og stabe. Koncernledelsen er kommunens øverste koordinerende strategiske ledelsesforum, og som Skolechef har du i koncernledelsen, med afsæt i dit eget fagområde, ansvar for aktivt at medvirke til at udvikle, koordinere, aftale og realisere tværgående initiativer. Du skal have mod og lyst til også at tage et fælles kommunalt ansvar.

 

Du kommer til at stå i spidsen for hele Skoleområdet. Her får du ansvaret for fem fagligt kompetente og veldrevne sektioner med ca. 1.650 dygtige og engagerede medarbejdere og ledere samt et budget på 915 mio kr. Du yder faglig sparring og rådgivning af Børne- og Ungeudvalget og du har ansvaret for at dagsordener, fra dit område, frembringes til udvalgets beslutninger. Du har derfor politisk flair og evner den politiske rådgivning og håndtering og du medbringer solid ledelseserfaring fra en politisk styret organisation.

 

Du er nysgerrig og udfordrer gerne dine omgivelser med nye vinkler og indsigter. Samtidig er du undersøgende på praksis og har modet til at prøve nyt, men altid med blik for hvilken betydning beslutningerne får for kerneopgaven. Vi har 25 skoler, med hver sit særpræg, der underviser godt 10.000 elever og du kan se værdien i et samlet skolevæsen hvor alle går i samme retning, men ikke nødvendigvis ad samme sti.

 

Du er inddragende, lyttende og tillidsbaseret i din tilgang til ledelsen af afdelingen både i forhold til borgere og medarbejdere. Du har respekt for den politiske styring, og som person trives du med både selv at stå på mål, som at spille andre gode.

 

Du er dygtig til at kommunikere og kan levere klare budskaber til såvel ledere, og medarbejdere som politikere og borgere, og du forstår at samle organisationen om kommunens visioner om udvikling af vækst og velfærd.

 

Du er ambitiøs og visionær på kommunens vegne, og du er engageret og passioneret i arbejdet med Skoleområdet.

 

Du er stærkt fagligt funderet i Skoleområdet eller du har anden uddannelse, der er relevant i forhold til stillingen som Skolechef. Dette er suppleret med en lederuddannelse, forventeligt på masterniveau.

 

På Silkeborg Kommunes hjemmeside kan du læse mere om kommunens strategiplan, ledelsesgrundlag samt job- og personprofil mv.: "Bliv leder hos os".

 

Yderligere information:

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte Direktør Hanne Ahrens, tlf. 23 61 20 47.

Alle henvendelser behandles fortroligt.

 

Ansøgningsfristen til stillingen er søndag 27. oktober 2019.

Første samtalerunde finder sted fredag 1. november og anden samtalerunde fredag 15. november, om formiddagen.

Kandidater, der går videre til anden samtale, skal gennemføre en Garuda Kompetenceprofil.

 

Forventet tiltrædelse 1. januar 2020.

 

Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online. Du finder stillingen på Silkeborg Kommunes hjemmeside. Klik på Ansøg og vedhæft din ansøgning og relevante bilag.

Ansøg nu

Del dette job

Virksomhedsinformation
Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg
Kontaktperson
Hanne Ahrens
Tlf
23612047
Adresse
8600 Silkeborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet
04-10-2019
Udløber
02-12-2019
Kviknummer
330099970
Jobtype
Fuldtid
Fag
Offentlig
Stillingsbetegnelse
Chef
Koncernchef
Afdelingschef, offentlig administration
Kompetencer
Kommunalt arbejde
Sprog
Dansk Læse/ tale
Beliggenhed